Blog‎ > ‎

Voorzitter(s) op bezoek bij Wethouder Krale, 16 mei 2019

Geplaatst 27 mei 2019 00:02 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 27 mei 2019 00:02 bijgewerkt ]

Naar aanleiding van de voorzitterswissel waren Alfred en ik uitgenodigd bij de wethouder Bert Krale op het gemeentehuis. Dit om afscheid te nemen van Alfred als oud voorzitter en om kennis te maken met mij als nieuwe voorzitter.

Hierbij was tevens Anja Tuin aanwezig, welke zich op dit moment nog hard maakt voor een nieuw sportbeleid binnen de gemeente Staphorst.

Het was een heel prettig en ontspannen gesprek, wij stelden onszelf aan elkaar voor en dit leverde leuke punten van herkenning op. Anja had bijvoorbeeld vroeger heel veel gezwommen, onder andere langebaan wedstrijden door de hele regio. De passie voor sport leverde een goede voedingsbodem voor een prettig gesprek met de gemeente.

De wethouder gaf ook te kennen dat wij het als club erg goed doen, met zoveel vrijwilligers, actieve leden en natuurlijk de goede samenwerking met elkaar. Wat hij bij de zwemvierdaagse had gezien en ook zaken hiervoor, spreken hem ontzettend aan. Wij zijn als traditionele club, met vaste tijden voor de sport er toch in geslaagd een goed ledenaantal te behouden en hier mogen wij trots op zijn. Zeker in deze snelle tijd waar ieder 24uur per dag ook wat anders kan doen.. Veel clubs blijken hieronder te lijden, mensen gaan liever op een flex tijd naar de sportschool dan naar de vaste sportavond. 

Een groot nadeel van zo’n sportschool vind ik persoonlijk dat er geen teamgevoel is, het kameraadschap en samendoen is toch zo belangrijk. Dit blijkt ook binnen de gemeente te leven, juist wij als clubs worden steeds belangrijker voor de gemeente. Want wij dragen met elkaar echt iets bij aan onze omgeving. Als reddingsbrigade krijgen wij hiervoor van de wethouder een groot compliment, wij doen dit goed, veel clubs kunnen hier wat van leren.

Aan het einde van het gesprek namen wij afscheid van Bert en Anja. Maar voordat wij weg gingen, kregen een fantastische bos bloemen en mochten wij op de foto met de wethouder!

Ik kijk terug op een nuttige en gezellige avond en ben erg blij dat de gemeente de Reddingsbrigade ziet staan! In mijn rol als voorzitter welke ik nog niet eens zolang voor de club behartig, ben ik trots, heel trots en blij om in dit fijne team te mogen werken.

 

Groetjes,

Gert Jan van der Kolk