Blog‎ > ‎

Zwem4daagse 1 t/m 5 mei 2018

Geplaatst 15 mei 2018 03:47 door Reddingsbrigade RbStaphorst   [ 15 mei 2018 03:48 bijgewerkt ]
Wederom meer deelnemers voor de Zwem4daagse!          
Van dinsdag 1 mei t/m zaterdag 5 mei heeft de 44e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 464 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 928 kilometer gezwommen. Het thema van deze week was de onderwaterwereld. In dit thema was het zwembad dan ook mooi aangekleed. Vanwege het weer hebben de activiteiten dit jaar grotendeels binnen plaatsgevonden en daar stonden ook de diverse stands. Zaterdag kon er genoten worden van een heerlijke dag buiten.

Naast het sportieve aspect, het banen zwemmen, is de Zwem4daagse ook een gezellig evenement voor alle leeftijden. Naast het feit dat de zwemmers elke dag hun banen zwemmen kon daarnaast ook vrij gezwommen worden in het instructiebad. Ook
werden er diverse activiteiten georganiseerd. Elke dag kon je enveloppe trekken en waren er verschillende versnaperingen verkrijgbaar bij de snacktafel. Ook was het WNF bijna alle middagen aanwezig met daarbij aandacht voor de tijger.        

Op dinsdag werd de Zwem4daagse officieel geopend. Burgemeester Seegers, Herma Steenbergen namens het Zwembad de Broene ‘Eugte, Greetje Kroonenburg namens het WNF en Alfred Steenbergen, de voorzitter van Reddingsbrigade Staphorst, wensten de zwemmers en ook alle vrijwilligers een sportieve en gezellige week toe. Hierna verzorgde Inshape de warming up in het instructiebad, zodat de zwemmers allemaal klaar waren voor de start. Vervolgens heeft de burgemeester afgeteld bij het wedstrijdbad waarna de zwemmers te water gingen om de eerste banen te zwemmen. Aan het eind van de middag was er schatduiken.

Woensdagmiddag werden er spelletjes georganiseerd passend bij het thema. Er was per leeftijdscategorie een prijs te winnen. Ook werden er pannenkoeken gebakken. Die gingen er bij de zwemmers met smaak in. De dames konden het met het bakken bijna niet bijhouden. Deze avond was er een aquasportiefles in samenwerking met het zwembad. Donderdagavond was de Duikvereniging Staphorst aanwezig, de zwemmers konden samen met de duikers een duik uitproberen. Tevens waren er deze middag broodjes hamburger te koop en die gingen als warme broodjes over de toonbank! Vrijdagmiddag kon je samen met de beheerder van Camping De Stadsgaten onderwaterdieren vissen en bekijken. Daarnaast was er weer schatduiken en pannenkoeken eten.          

Zaterdag was alweer de laatste dag van de Zwem4daagse, de week was voorbij gevlogen. Deze middag konden de medailles opgehaald worden waar de hele week voor gezwommen was. Zoals altijd was het de laatste zwemmiddag gezellig druk. Deze dag werkte het weer goed meer en kon alles buiten plaatsvinden.         
De stormbaan heeft weinig momenten ongebruikt gestaan. De kinderen genoten volop.     
Na een stukje muzikale opluistering door het MEC werd de week afgesloten door onze voorzitter Alfred Steenbergen. Hij bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die deze week weer mogelijk hebben gemaakt. De oudste en jongste deelnemer werden zoals gewoonlijk even in het zonnetje gezet. Meneer Dozeman en Tim Crediet kregen een mooi cadeau. Ook werden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgedeeld aan Tessa Kooiker, Robert Veijer, Eltina Mussche, Judith Hoeve en Annelies Hokse.        

Hierna sprak wethouder Krale nog zijn lovende woorden uit voor de vele zwemmers en vertelde Klaas Tiemens namens het zwembad trots te zijn dat er zoveel deelnemers waren in het mooie verbouwde zwembad. En toen kwam nog de verloting waar iedereen op zat te wachten. Er werden verschillende prijzen verloot zoals 2 keer een 6 badenkaart namens het zwembad en ook een broodmand en mooie bordspellen. Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Medisch Pedicurepraktijk Joke Pleiter.

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden. 

In de week van de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen hier bekeken worden
.      

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Annelies