Blog‎ > ‎

Zwemvierdaagse 1 t/m 4 mei

Geplaatst 18 apr. 2013 06:52 door Reddingsbrigade RbStaphorst
Zwemvierdaagse in teken van ‘Oranje boven!’

Binnenkort is het weer zo ver! In de meivakantie van 1 t/m 4 mei 2013 wordt voor de 39e keer de zwemvierdaagse gehouden in zwembad “De Broene ‘Eugte” in Staphorst. De zwemvierdaagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst. Bij de zwemvierdaagse is het de bedoeling dat je verdeeld over vier dagen in totaal 2000 meter zwemt. Per dag dus 500 meter. In totaal zijn er dit jaar vier dagen waarop je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen. Je kunt op één dag twee keer zwemmen.

 

Deze gehele week zal in het teken staan van de troonswisseling: ‘Oranje boven’. Het belooft een echte feestweek te worden! Bijna elke dag zijn er leuke activiteiten te doen of is er een demonstratie of optreden. Dit jaar is er ook een kleurwedstrijd. Bij het inschrijfformulier ontvang je een kleurplaat van een kroon. Deze kleurplaat kun je inleveren t/m 1 mei 2013 en daarmee is een mooie prijs te winnen. Deze prijs wordt zaterdagmiddag tijdens de afsluiting uitgereikt.

 

Van woensdag tot en met vrijdag kan er gezwommen worden van 8.00 uur tot 9.30 uur en/of van 14.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag kun je terecht tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
’s Ochtends en tussen 17.00 uur en 18.00 uur is het meestal niet zo heel erg druk. Tijdens de ochtenduren zijn er geen verdere activiteiten.

 

Weekprogramma

Gedurende de hele week zijn er ’s middags en ‘s avonds verschillende activiteiten.

Woensdag is de start van de zwemvierdaagse. Deze dag is het mogelijk om jezelf nog in te schrijven. Verder zijn er deze avond een tweetal activiteiten. Er is een fotoshoot waar je je koninklijk vast kunt laten leggen. Daarnaast kun je van 19.30 uur tot 20.15 uur meedoen aan een aquasportief les die wordt gehouden in het instructiebad, dit in samenwerking met het zwembad. Doe je niet mee met de zwemvierdaagse, maar wil je toch graag aan deze aquasportief les meedoen dan is dat geen enkel probleem. Tegen betaling van een entreekaartje is dit mogelijk.

Donderdag in de middag zijn er allerlei spelletjes die bij de traditionele Koninginnedag horen: de Oud Hollandse spelen. Verder worden er deze dag pannenkoeken gebakken die te koop zijn voor € 0,25 per stuk. ’s Avonds tussen 19.00 uur en 20.00 uur is de Duikvereniging Staphorst aanwezig (www.dvs-staphorst.nl) om iedereen kennis te laten maken met het duiken.

Vrijdag in de middag hebben we een leuke bezigheid: een levende sjoelbak! Verder zijn er deze dag heerlijke broodjes knakworst te verkrijgen voor € 0,50 per broodje. Vrijdagavond is de feestavond! Na de zwemvierdaagse bestaat de mogelijkheid om te blijven zwemmen tot 21.30 uur. Deze avond is voor iedereen toegankelijk, voor niet zwemvierdaagse zwemmers tegen betaling van een entreekaartje. Er is dan disco zwemmen en voor iedereen is er gratis ranja en snoep.

Zaterdag is de laatste zwemdag en liggen de medailles klaar om uitgereikt te worden. Na een hele week zwemmen en 2000 meter op de teller de beloning! Ook nu zijn er weer verschillende activiteiten. Rond 14.00 uur en 15.00 uur geeft de SV Rouveen (www.svrouveen.nl) een demonstratie. Daarna zal het MEC Rouveen (www.mecrouveen.nl) haar kwaliteiten inzetten om – geheel in stijl van het thema - een leuke muzikale afsluiting te geven en toe te werken naar de grote verloting. Om 16.00 uur is deze afsluiting met een grote verloting van mooie prijzen. Je deelnemerskaart is de kaart waarmee je kans maakt op mooie prijzen. Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet je echter wel bij de afsluiting aanwezig zijn.

 

Naast het banen zwemmen en bovengenoemde activiteiten is er nog meer te beleven. Natuurlijk kan er elke dag na het baantjes zwemmen worden vrijgezwommen in het instructiebad, kan er buiten worden gespeeld op de toestellen en/of de skelterbaan en is er buiten een snoepkraam aanwezig en kunnen er enveloppen getrokken worden. Verder is (behalve donderdag) elke middag het WNF aanwezig. Het WNF staat dit jaar in het teken van de neushoorn.

 

De kosten voor de zwemvierdaagse bedragen t/m 29 april 2013 € 5,50, inschrijving op woensdag 1 mei 2013 kost € 6,50. We gaan er met zijn allen een spetterend ‘Oranje boven’ feest van maken!


Klik hier voor het inschrijfformulier