Blog‎ > ‎

Zwemvierdaagse 29 april t/m 3 mei (update info 2)

Geplaatst 24 apr. 2014 22:13 door Reddingsbrigade RbStaphorst

Activiteiten tijdens de Zwem4daagse

In de meivakantie zal van dinsdag 29 april 2014 t/m zaterdag 3 mei 2014 voor de 40e keer de Zwem4daagse worden gehouden in zwembad De Broene ‘Eugte’ in Staphorst. De Zwem4daagse wordt georganiseerd door de Reddingsbrigade Staphorst in samenwerking met het zwembad. Tijdens deze Zwem4daagse zijn er allerlei activiteiten die worden georganiseerd.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is bij een ieder welbekend als een wereldwijde organisatie die grote problemen aanpakt over de hele wereld, voornamelijk in het buitenland. Grote projecten om de ontbossing tegen te gaan, het gebruik van FSC hout, overbevissing en viswijzer, aandacht vragen voor de opwarming/klimaatverandering van de aarde en wat we ertegen kunnen doen, Earth Hour etc. Maar ook in Nederland is het WNF erg actief. In 30 regioteams worden diverse activiteiten georganiseerd om jong en oud bewust te maken van het belang van een gezonde aarde. "Geef de aarde door", we willen heel graag dat onze kinderen en kleinkinderen ook nog kunnen genieten van een gezonde aarde. Het Regioteam Meppel/Hoogeveen/Steenwijk e.o. is hier een van en is onder andere aanwezig tijdens de Zwem4daagse in Staphorst. Er wordt een informatie- en verkoopstand ingericht en middels diverse spelactiviteiten laten we deelnemers bewust worden van alles wat groeit en bloeit. Ieder jaar wordt er door de Rangers van het WNF (kinderen van 6/12 jaar) actie gevoerd voor een bepaald dier/thema. 


Dit jaar is dit "koraal" en dit past uiteraard heel goed bij de Zwem4daagse. Vandaar dat alle deelnemers een TAM TAM krijgen. Dit is het WNF blad voor de Rangers. In deze TAM TAM kan ieder een actieboekje aanvragen waarmee ze geld kunnen inzamelen om het Nederlandse koraal bij Bonaire, Saba en Sint Eustatius te steunen. Ook zullen we opdrachten doen om te zien hoe groot ieders voetafdruk is (de ruimte die we gebruiken om te leven) en tips om deze ruimte te verkleinen. Iedere deelnemer ontvangt in het tasje van de Zwem4daagse een troeteldiertje van het WNF en informatie over ons regioteam en lidmaatschap. Het WNF is elke dag aanwezig bij de Zwem4daagse. Meer info over het WNF: http://www.wnf.nl/nl/home/?splash=1


Vrijdagavond verleent de DVS haar medewerking aan de Zwem4daagse. De Reddingsbrigade uit Staphorst en Duik Vereniging Staphorst (DVS) hebben een aantal overeenkomsten. De gemakkelijkste is wel dat we samen plezier beleven op en in het water, we delen echter ook dezelfde avond het zwembad. De Reddingsbrigade gebruikt het zwembad van 18.00 uur tot 21.00 uur en in de wintermaanden duikt de DVS daarna het zwembad in en verkent de bodem. DVS is een enthousiaste vereniging van/voor mensen die van duiken houden of hier graag kennis mee willen maken. De duiksport is vooral bekend van de mooie beelden in het buitenland, het duiken in Nederland, of om dichter in de buurt te blijven: Staphorst, Zwolle, Ruinerwold, is ook een belevenis op zich. Er is veel te zien en te ervaren in de Nederlandse wateren. Het zicht mag dan misschien iets minder zijn, er is zeker zoveel te zien en het is heerlijk dichtbij. Duiken is naast inspanning vooral ontspanning, om samen met je onderwater buddy te genieten van al dat moois wat je boven water niet kunt vermoeden. Onze sport is een veilige sport net als zwemmen, het is altijd goed om jezelf vaardigheden aan te leren om in geval van nood vlot en veilig te kunnen handelen. Bij DVS kennen we een groot aantal specialisaties, waaronder Rescue Diver en Onderwater oriëntatie. Specialisaties zijn vaardigheden die je kunt ontwikkelen na het behalen van het basiscertificaat voor het duiken. Recent hebben een aantal leden een workshop gevolgd voor onderwaterfotografie. Het is geweldig om samen met je camera en duikuitrusting te water te gaan en beelden vast te leggen. Duiken is meer dan onder water bewegen, duiken bij DVS is sportief, fascinerend, gezellig en je leert veel over het leven onder water. Laat je verrassen en duik mee met DVS. Elke woensdagavond ontdekken we meer van de wondere onderwater wereld. Neem vrijblijvend contact met ons op en kijk op onze website, je treft er fraaie beelden aan. Heb je twitter of facebook, like us, we like you. Team DVS

Deze activiteiten zijn zeker een reden om ook mee te doen met de Zwem4daagse. Want wat is nu leuker dan naast sportief bezig zijn ook nog eens laagdrempelig kennis te kunnen maken met de onderwater wereld en het WNF!? Wij zijn deze week aanwezig, jij ook?

Kijk hier voor meer informatie.

Comments